Új hajók a sólyán

2021. május 27. 20:23 - Roald Amundsen

Miután Sánta barátom (aki most már égett kezű is) látott a youtube-on egy videót egy Occre gyártmányú fahajó makett építéséről, azóta azzal nyaggat, hogy vegyünk egy Occre fahajót is. Áradozott, hogy milyen szuper az Occre összeszerelési útmutató, vannak fent remek gyári videók, amelyeken lépésről-lépésre bemutatják az építés fázisait. Hogy ezek mennyire igazak vagy inkább nem arról majd inkább kicsit később. Hősiesen ellenálltam, mondván, hogy addig nem veszünk új hajót, míg be nem fejezzük a már elkezdetteket. Ő a Peregrine-jét én meg a Gjøa-mat. És akkor még nem is beszéltem ugyebár a Schnellboot-omról, valamint Sánta barátom Kínából rendelt, kici, occo, kisz hajóckájáról, melyről nagyban sunnyog, és mélyen hallgat itt a blogon.

Ugyan mindig leszólja a Schnellboot-omat, hogy az csak műanyag, de azért, amikor először látta és hallotta felpörögni az RC vezérlő jelére a három Daimler-Benz MB 511 12 hengeres motort elfogta az irigység (bár ezt sosem fogja bevallani), valamint láttam rajta, hogy az agyába befészkelte magát a kis gondolat, hogy építeni kellene egy RC hajót is. Szóval innentől azért nagyban nézegette az RC hajókat is.

Egyszer csak azzal az eszement ötlettel állt elő, hogy az Occre-nak van egy fahajója mely gyárilag elő van készítve RC üzemre. Hogy ez is mennyire igaz vagy nem arról is inkább majd később. Elkezdte rágni a fülemet, hogy vegyünk kettőt, Neki egyet, meg nekem egyet, egyszerre építenénk, lenne közös, ünnepélyes vízrebocsátás stb. Most akciós, nem is olyan drága, meg egy kis váratlan pénz állt a házhoz. Persze az Ő házához, az enyémhez nem, de ez nem érdekelte. Hosszas duruzsolás után végül sajnos egy gyenge pillanatomban engedtem a kísértésnek, és beleugrottam egy újabb őrültségbe, és rendeltünk két Occre Ulises vontatóhajót. Fának ugyan fa hajó, de nem is vitorlás, egy nyamvadt gőzös tugboat… skandalum. Mindig belerángat valami eszement őrültségbe. Mennyivel jobb lett volna egy MS Finnmarken... 

Gyorsan meg is akarta rendelni akciósan Hollandiából, de kiderült, hogy az olcsóbb cég Magyarországra nem szállít, a drágábbnál meg csak valami no name holland bankon keresztül lehet fizetni. Így végül közvetlenül a spanyol gyártól rendelte meg a két Ulises-t. Persze így már nem is volt olyan akciós, de addigra sajnos már rábólintottam. A rendeléstől számított nyolcadik napra ígérték a kiszállítást. Sánta barátom már napokkal előtte lázban éget, folyamatosan figyelte, hogy hol jár a csomagunk Európában. A kézbesítés napján percenként kérdezgette viber-en, hogy megérkezett már. Végül délután befutott a futár és hozzám vágott egy csörgő-zörgő,  böszme nagy Occre-s dobozt. Természetesen Sánta barátom megtiltotta, hogy hozzányúljak, csak együtt bonthatjuk ki.

20210517_141109-a.jpg

2 komment
Címkék: tugboat Ulises Occre

A bejegyzés trackback címe:

https://hajogyartoutca.blog.hu/api/trackback/id/tr9216574098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sánta Kalóz 2021.05.27. 20:30:53

Ilyen egy igazi jó barát. A másik hülyeségére is vevő. Köszönöm, nem fogod megbánni! :D :D :D
süti beállítások módosítása