Új kütyü a Hajógyártó utcában II.

2022. május 20. 15:17 - Roald Amundsen

viber_kep_2022-05-04_17-09-45-960.jpgMár megint egy újabb kütyü érkezett a Hajógyártó utcai bázisunkra, méghozzá egy Sculpfun S9 lézervágó. Már nagyon régóta terveztünk beszerezni egy lézervágót, amivel terveink szerint, majd különböző rétegelt lemezeket vághatunk a saját tervezésű épületeinkhez, hajóinkhoz és villamosainkhoz, valamint különböző dolgokat gravírozhatunk. Eredetileg egy másik lézervágót néztünk ki és rendeltünk meg, több mint egy éve, azonban a gyártó a mai napig nem tudta szállítani, így végül megunva a várakozást más beszerzési forrás után nézve megrendeltük egy Sculpfun S9 lézervágót, melyet néhány napon belül le is szállítottak.

20220503_155620a.jpgEgész nap izgatottan vártam a futárt, végül kora délután befutott, és hozzám vágott egy böszme nagy dobozt. Sánta barátom arra kért, hogy ne álljak neki egyedül összeszerelni, hanem másnap együtt rakjuk össze, szerencsére annyit azért megengedett, hogy legalább kibontsam, és megnézzem, hogy tényleg az jött-e, amit rendeltünk, nem pedig két tégla. Alig vártam, hogy végre másnap legyen és Sánta barátom befusson munka után. Végre megérkezett, izgatottan álltunk neki összeszerelni a lézervágót, a szerelési útmutató egyértelmű, a különböző lépések alkatrészeit külön kis zacskókba csomagolták rajtuk az összeállítási lépés számával, hogy még a hülyék se tudják elrontani. viber_kep_2022-05-04_17-09-46-135a.jpgPikk-pakk végeztünk az összeszereléssel, majd nekiálltunk beüzemelni, szoftvereket telepíteni hozzá a laptopjainkra. Végül a LightBurn szoftver mellett döntöttünk, a fórumokon a legtöbb felhasználó azt ajánlotta. Egy darabig azért elszórakoztunk, jó pár fórumba beleolvastunk és youtube videót megnéztünk, míg sikerült a laptopommal felismertetni a lézervágót és beállítanunk a paramétereket, de végül sikerült, jöhetett az első próbadarab.

Szerencsére a lézervágóhoz adtak egy 10x10cm-es 3mm vastag rétegelt lemez darabot és egy 10x10cm-es 10mm vastag falapot, melyeken kísérletezgethettünk. Mivel még egyikünk se dolgozott soha korábban lézervágóval, így jó pár fórumot elolvastunk és youtube videót megnéztünk, hogy milyen sebesség, teljesítmény stb. szükséges a kívánt vágási és gravírozási feladatokhoz mielőtt nekiálltunk volna gravírozni és vágni. 20220504_181114a.jpgElsőre, próbaként egy egyszerű „Hajógyártó” feliratot gravíroztunk és vágtunk ki a kapott rétegelt lemezből, első próbálkozásként nem is lett rossz. Felbuzdulva az eredményen, nekiálltunk minden mást is (kartont, fa csipeszt stb.) gravírozni és vágdosni. Jó kis cucc, azt hiszem jó sokat fogunk ezzel is játszadozni, kísérletezgetni, gravírozni és vágni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajogyartoutca.blog.hu/api/trackback/id/tr7417836157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása